Julkaistu22.01.2020
Viimeksi muokattu
22.09.2021

Kuinka pidät HAUSKAA ja kasvatat samalla yritystäsi

Jos haluat kasvattaa yritystäsi, se voi myös vaatia kasvua sinulta ihmisenä. Halusit tai et, yrittäjyyden tielläsi kohtaat tilanteita, jotka eivät tunnu mukavilta.

Kaikki ovat kuulleet vähintään kerran, että "Työn ei ole tarkoitus olla hauskaa. Siksi sitä kutsutaan työksi." Tämä näkemys vaikuttaa siten, että jos näet jonkun pitävän hauskaa työssään, he ovat varmasti vähemmän aktiivisia. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että tämä synkkä näkemys työstä on täysin väärä.

Katso, pystymmekö muuttamaan näkemystäsi hauskanpitoon ja työhön seuraavalla listallamme:

1. Asenne

Asenteesi on periaatteessa mielesi kehys. Asenteesi vaikuttaa siihen, kuinka näet työn ja itsesi sekä miten ja mitä tapoja otat käyttöön ajatuksiisi ja uskomuksiisi.

Tutkijat luokittelevat asenteet muuttumattomuuden asenteeseen ja kasvun asenteeseen. Muuttumattomuuden asenteella luotat synnynnäisiin kykyihin etkä usko kykyjesi muuttuvan. Kasvun asenne sen sijaan on oppiva asenne. Se on dynaaminen näkökulma.

Kasvun asenteella uskot, että voit muuttaa tarinaasi ja että asiat voivat muuttua. Kasvun asenteen kehittäminen ja säilyttäminen voi olla yksi parhaista asioista, jonka voit tehdä yrityksellesi. Yrittäjyyden tielläsi kasvun asenne auttaa sinua vaikuttamaan käytökseesi.

Seuraavassa on muutamia toimintoja, jotka auttavat sinua siirtymään kasvun asenteeseen:

  • Keskity oppimiseen ja kehittymiseen, älä luontaisiin kykyihin. 
  • Epäonnistu nopeasti, aikaisin ja usein. Varmista vain, ettet toista samoja virheitä. 
  • Yritä uudelleen. 
  • Keskity pieniin parannuksiin ajan myötä. 
  • Etsi mentori tai valmentaja. 
  • Kokeile, kutsu sitä kokeiluksi ja katso, toimiiko se omalla kohdallasi. 

2. Joukkuehenki

Vahvojen ammattimaisten suhteiden rakentaminen auttaa sinua verkostoitumaan lisää. Se taas voi auttaa sinua ja yritystäsi pitkällä aikavälillä

Lisäksi merkityksellisten suhteiden rakentaminen auttaa sinua nauttimaan työstäsi ja pitämään enemmän hauskaa. Työtoverisi ymmärtävät päivittäisen työelämäsi kaikki yksityiskohdat paremmin kuin kukaan muu. Vahvojen siteiden luominen mahdollistaa hauskat sisäpiirin vitsit ja runsaasti joukkuehenkeä työelämääsi. Se jos mikä auttaa sinua nauttimaan työstäsi enemmän.

3. Työn ja vapaa-ajan tasapainon ylläpitäminen

Yrityksen perustaminen ja kasvattaminen ei ole koskaan helppoa. Aikasi ja huomiosi ovat eräs arvokkaimmista voimavaroistasi. Kaikki tietävät, että voit aina tehdä enemmän ja että vuorokaudessa on vain rajattu määrä tunteja.

Tavoitteiden priorisointi ja rajojen asettaminen antavat parhaat mahdollisuudet saavuttaa ja ylläpitää työn ja vapaa-ajan välinen tasapaino.

Maailma etenee valonnopeudella ympärilläsi, mutta silti on tärkeää suojella aikaa, joka auttaa sinua rentoutumaan ja ajattelemaan. Osa parhaista ideoista tulee kuntoillessa tai rentoutuessa lomalla. Tasapainon löytäminen auttaa sinua myös saamaan oikeat vastaukset työssä.

4. Strategia

Seuraava vaihe on strategian määrittäminen yrityksesi kasvattamiseksi. Se on suunnitelmasi yrityksesi vision ja tavoitteiden saavuttamiseksi, päämäärien priorisoimiseksi, kilpailun onnistumiseksi sekä taloudellisen suorituskyvyn optimoimiseksi.

Päätavoitteesi liiketoimintastrategiaasi ajatellen on saavuttaa:

  • Tuotteiden kysyntä – Varmista, että tarjoamasi on se, mitä ihmiset haluavat. 
  • Kannattava toteutus – Määritä, kuinka voit toimittaa tuotteesi kannattavasti. 
  • Skaalautuva markkinointi – Tavoita yhä enemmän ihmisiä ja muuta heidät asiakkaiksi johdonmukaisesti, luotettavasti ja kannattavasti. 

5. Toteutus

Nyt kun sinulla on oikea asenne, tiimisi on upea, olet keksinyt tavan ottaa hieman etäisyyttä yritykseesi ja sinulla on selkeä suunnitelma yrityksesi kasvulle, voit aloittaa toteutuksen.

Asioiden toteuttaminen voi olla haastavaa. Ei huolta, meillä on pari vinkkiä, joiden avulla saat pyyhittyä tehtäviä pois tehtävälistaltasi:

  • Tee vähimmäismäärä työtä, joka tarvitaan ongelmien korjaamiseksi. 
  • Tee päivittäinen tehtävälista. 
  • Tee vaikeimmat tehtävät ensin. 
  • Luo järjestelmä. 
  • Keskity yhteen asiaan kerralla. 
  • Tee 60 sekunnin päätöksiä.