Julkaistu12.12.2019
Viimeksi muokattu
07.06.2022

Yleiset yrityslainatermit ja yrityslainaterminologia

On tärkeää varmistaa, että ymmärrät termistön, mitä yrityslainamarkkinoilla käytetään. Useita näitä termejä käytetään yrityslainahakemuksissa sekä yrityslainasopimuksissa. Tutustumalla terminologiaan, tiedät mitä odottaa yhteistyöltä lainanantajan kanssa ja lisäät omaa rahoitustietämystäsi. Auttaaksemme sinua olemme laatineet luettelon yrityslainaterminologiasta, mikä sinun on hyvä tuntea. Olemme jakaneet termistön yritysrahoitukseen liittyviin termeihin, vakuusterminologiaan, yrityksen perustietoihin ja yrityksen taloudellisiin tunnuslukuihin liittyviin tietoihin.

Etsiessäsi ja vertaillessasi yrityslainoja, voivat uudet termit tuntua melko hämmentäviltä.

Katsotaanpa tarkemmin termejä, joita kohtaat useimmiten:

 

Yritysrahoitukseen ja -lainoitukseen liittyvät termit

 

Velkarahoitus

Velkarahoitus on laina tai mikä tahansa yrityksesi rahoitustapa, joka edellyttää, että maksat tietyssä ajassa takaisin sekä lainapääoman sekä korkoa.

 

Lainasopimus

Tämä on lainasopimukseksi kutsuttu sopimus, joka sinun on allekirjoitettava ottaessasi velkaa. Siinä kirjataan lainasi ehdot.

 

Laina-aika

Tämä viittaa ajanjaksoon, jonka aikana sinun on maksettava yrityksesi ottama laina takaisin. Laina-ajat voivat vaihdella 3 kuukaudesta 25 vuoteen riippuen yrityksesi taloudellisista tarpeista.

 

Yritysluotto

Yritysluotto tarkoittaa ulkopuolisen rahoittajan yritykselle myöntämää luottotilin muodossa tarjottavaa rahoitusta. Rahoitusmuodosta riippuen yritysluottoa voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, kuten investointeihin, tilapäisrahoitukseen tai kasvupääomana.

Lue lisää Capitalboxin yritysluotosta

 

Lyhytaikainen laina

Lyhytaikainen laina yritykselle tarkoittaa mitä tahansa lainaa, joka maksetaan takaisin lyhyen ajan kuluessa. Yleensä lyhytaikainen laina viittaa alle vuoden mittaiseen aikaan. Jotkut lyhytaikaisten lainojen myöntäjät kuitenkin käyttävät tätä termiä lainoihin, joiden takaisinmaksuaika on jopa 2 vuotta.

Lyhytaikainen rahoitus on helpompi taata, nopeampi maksaa ja kalliimpaa kuin pitkäaikainen rahoitus.

Lue lisää lyhytaikaisista yrityslainoista

 

Pitkäaikainen laina

Yritysrahoituksesta puhuttaessa pitkäaikainen laina viittaa yleensä mihin tahansa velkaan, joka maksetaan takaisin yli vuoden mittaisena ajanjaksona.

Lue lisää yrityslainasta pitkällä maksujalla

 

Pieni yrityslaina

Pieni yrityslaina ei ole virallinen rahoitustermi vaan vakiintunut käsite joidenkin tuhansien eurojen suuruisille yrityslainoille, jotka ovat usein vakuudettomia. Capitalbox myöntää myös pieniä yrityslainoja. 
 

 

Lainatarjous

Lainanantajan tarjous, joka sisältää yrityslainan yksityiskohtaiset tiedot (esim. lainan enimmäismäärän, lainasumman, laina-ajan ja veloitettavat palkkiot).

 

Luottoraja

Luottoraja on enimmäismäärä, jonka rahoituslaitos tai rahoitusyhtiö myöntää lainana yritykselle.

 

Erääntymispäivä

Lainan erääntymispäivä on päivä, jolloin suoritat lainasi viimeisen maksuerän. Kun maksat lainapääoman ja lainan koron pois, laina-aika päättyy.

 

Maksuajan pidennys

Maksuajan pidennys on maksun eräpäivän jälkeen oleva ennalta sovittu ajanjakso, jonka aikana voit suorittaa maksun ilman myöhästymismaksuja.

 

Pääoma

Yrityslainaehtojesi yhteydessä lainapääoma tarkoittaa lainasi alkuperäistä summaa. Jos yrityksesi lainaa 100 000 €, lainapääoma on 100 000 €.
Jälleenrahoitus

Kun jälleenrahoitat lainasi, maksat sen uudella, paremmalla lainalla. Jälleenrahoittamalla lainasi voit säästää yrityksellesi rahaa välttämiesi korkojen avulla. Jälleenrahoitus termiä käytetään myös yrityslainojen yhdistämisen yhteydessä.

Lue lisää yrityslainojen jälleenrahoituksesta

 

Vuosikorko

Tämä on tarkin mitta siitä, mitä rahan lainaaminen todellisuudessa maksaa. Vuosikorko huomioi kaikki lisäkulut mitatakseen, kuinka paljon yrityslaina maksaa vuosittain.
Lyhennettä APR (annual percentage rate) voidaan käyttää lainan vuosittaisten kulujen ilmaisemiseen. Kulut lasketaan koko lainajaksolle. Vuosikorko esitetään prosenttilukuna, joka sisältää lainan todelliset vuosikustannukset.

Laske lainan todellinen vuosikorko yrityslainalaskurilla

 

Kiinteä korko

Toisin kuin vaihtuva korko, kiinteä korko pysyy samana koko laina-ajan.

 

Vaihtuva korko

Tämä korko vaihtelee yrityslainan aikana markkinakorkojen mukaan.

 

Korvaus lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta

Korvaus lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta on tärkeä termi ymmärtää.

Lainanantajat, jotka käyttävät tätä, veloittavat sinulta korvauksen lainan ennenaikaisesta takaisinmaksusta.

 

Maksukyvyttömyys

Maksukyvyttömyys on yrityslainatermi, joka tarkoittaa tilannetta, jossa velallinen ei pysty maksamaan velkaansa takaisin.

 

Maksusuunnitelma

Lainan takaisinmaksusuunnitelma (lyhennyssuunnitelma). Osoittaa kuukausittain maksettavan summan sekä erittelee lyhennyksen ja koron määrän. 

 

Annuiteetti (lainan takaisinmaksun yhteydessä)

Annuiteettiperusteisessa lainan takaisinmaksussa maksetaan kuukausittain kiinteä summa eli annuiteetti, joka sisältää sekä lainan koron että lyhennyksen. Lyhennyksen osuus kasvaa sitä mukaa kun jäljellä olevan velan määrä vähenee ja koron osuus pienenee vastaavasti.

 

Lainan nostopalkkio

Kertaluonteinen palkkio, joka veloitetaan lainan nostamisen yhteydessä. Palkkio lasketaan prosentteina lainan kokonaismäärästä. 

 

Luottolimiitti

Luottolimiitti on yritysrahoitusvaihtoehto, joka toimii hyvin samankaltaisesti kuin luottokortti. Sinulla on käytössäsi luottolimiitti, josta voit käyttää rahaa luottorajaasi saakka. Maksat takaisin vain sen mitä käytät.

 

Luottoriskien arviointi

Kun lainanantaja tarkistaa hakemuksesi, hän arvioi lainan myöntämisestä muodostuvan riskin.

Luottoriskien arvioinnin seurauksena muodostetaan päätös siitä, onko yrityksesi oikeutettu saamaan lainaa, ja jos näin on, mitkä ovat lainan tarkat ehdot.

 

Luottokelpoisuusvaatimukset

Vaatimukset, jotka hakijan ja yrityksen tulee täyttää, jotta yrityslaina voidaan myöntää. Tällaisia ovat muun muassa yritystoiminnan kesto, liikevaihto ja yritysmuoto. 

Lue lisää luottoluokituksen parantamisesta

 

Lainan hakuprosessi

Luottokelpoisuuskäsittelijä käsittelee lainahakemuksen ja tekee lainapäätöksen.

 

Luottotietopalvelut

Luottotietopalvelu ylläpitää rekisteriä yritysten ja yksityishenkilöiden veloista ja maksutiedoista. Suomessa luottotietopalveluita ylläpitää mm. Suomen asiakastieto.

 

Yritysrahoitus

Yritysrahoitus tarkoittaa yksinkertaistettuna yrityksen varainhankinnan kokonaisuutta ja erilaisten rahoitusmuotojen käyttämistä yrityksen kehittämiseksi.

Lue lisää – yritysrahoitusvaihtoehdot yrityksille

Lue lisää – vakuudetonta rahoitusta yrityksille

 

Joukkorahoitus

Rahoitusmuoto, jossa rahoitusta kerätään useilta rahoitettavasta projektista kiinnostuneilta sijoittajilta. Jos projekti onnistuu, sijoittajat saavat tuottoa.

 

Tilapäislaina

Rahoitusmuoto, jolla turvataan toimintaa taloudellisesti heikon jakson aikana. Matkailu- ja majoitusalalla tilapäislainaa käytetään yleisesti toiminnan ylläpitämiseen sesongin ulkopuolella. 

 

Vertaislaina

Vertaislaina on yksityishenkilöiden välinen rahoitussopimus, jossa ei ole mukana rahoituslaitosta. Rahoitussopimukseen ei tällöin liity välityskuluja.

 

Käyttöpääomalaina

Käyttöpääomalaina on usein pk-yritysten hakema ja pienille ja keskisuurille yrityksille myönnettävä yrityslaina. Lainan tarkoitus on auttaa yrityksiä käyttöpääomahaasteiden ratkaisemisessa. 
 

 

Tililimiitti

Tililimiitti antaa mahdollisuuden nostaa yrityksen käyttötililtä enemmän rahaa kuin sillä todellisuudessa on. Tililimiitin käytöstä veloitetaan korkoa.

 

Rahoitusleasing

Rahoitusleasing on rahoitusmuoto, jossa yritys vuokraa tarvitsemansa käyttöomaisuuden, kuten esimerkiksi koneita tai kalustoa. Leasing-ajan lopussa yritys voi halutessaan lunastaa käyttöomaisuuden itselleen. 

 

Ennakkorahoitus

Ennakkorahoitusta käytetään sellaisten tilausten tai projektien yhteydessä, joista saadaan tuloja vasta myöhemmin. Ennakkorahoitusta käyttävät usein esim. markkinointi-, elokuva- ja animaatioalan toimijat, koska heidän projektinsa ovat usein pitkäkestoisia, ja asiakkaiden maksuaika voi olla jopa 90 päivää.

 

Varastohankintojen rahoitus

Pääomaa, jolla voi hankkia tavaraa varastoon. Vähittäiskaupan alalla tarvitaan usein käyttöpääomaa ostojen tekemiseen hintojen ollessa edullisia. Varastoon hankitut tuotteet voidaan myöhemmin myydä voitolla varsinaisen sesongin aikaan.

Lue lisää kaupan alan rahoituksesta

 

Autorahoitus

Autorahoitus tarkoittaa erilaisia rahoitustuotteita, joiden avulla yksilö voi hankkia auton, tai muun ajoneuvon. Näihin rahoitusmahdollisuuksiin luetaan mukaan erilaiset autolainat ja leasing-sopimukset.  Lue lisää autorahoituksesta.

 

Startup-rahoitus / Startup-yrityksen rahoitus

Startup-rahoituksella viitataan rahoitukseen, jota alkuvaiheessa olevat yritykset hakevat ja käyttävät sitten tuotteen lanseeraamiseen tai liiketoimintansa kasvattamiseen. Startup-rahoitusta voi olla monessa eri muodossa. Lue lisää startup-rahoituksesta.

 

Vakuuksiin liittyvä yrityslainaterminologia

 

Takaus ja vakuus

Takaus on sopimus, jolla kolmas osapuoli eli takaaja takaa lainanottajan ja lainanantajan välisen lainan tai osan siitä. Henkilökohtainen takaus on yleinen vakuusmuoto, jota lainanantaja voi pyytää yrityksen omistajalta, jotta maksuvaikeuksien ilmetessä lainan maksua voi vaatia takaajalta.

 

Vakuudeton laina

Yrityslainaterminä vakuudeton laina tarkoittaa velkaa, jota vakuudet eivät takaa.

Vakuudeton velka on riskialttiimpi lainanantajalle ja siten usein kalliimpi lainaajalle. Vakuudettomien lainojen vaatimukset voi myös olla vaikeampi täyttää, koska yrityksellesi lainaamisessa ei juurikaan ole varmuutta. Jos et pysty maksamaan takaisin vakuudetonta yrityslainaasi, lainanantajalla ei ole helppoa keinoa saada takaisin tappioitaan, kuten vakuudellisissa yrityslainoissa.

Lue lisää vakuudettoman lainan yksityiskohdista

Lue lisää yritysrahoitusvaihtoehdoista ilman vakuuksia

 

Vakuudet

Jos sinun on taattava laina, voit tehdä sen vakuuksilla. Vakuudet ovat jotakin arvokasta, jonka sinä tai yrityksesi omistaa (kuten kiinteistö, ajoneuvot, laitteet, rahoitustilit jne.). Vakuudet viittaavat mihin tahansa omaisuuteen, jota tarjoat lainanantajalle, jos et pysty maksamaan takaisin velkaasi.

Tutustu kattavaan oppaaseemme yritysvakuuksista

 

Vakuudellinen laina

Yrityslainatermistössä vakuudellinen laina tarkoittaa velkaa, joka otetaan panttioikeudella mihin tahansa varoihisi, joita kutsutaan myös vakuudeksi. Jos laina vaatii vakuuksia, se on vakuudellinen laina.

 

Henkilökohtainen takaus

Henkilökohtainen takaus on yksilön laillinen lupaus maksaa takaisin luotto, joka on myönnetty yritykselle, jossa hän toimii johtajana tai kumppanina. Henkilökohtaisen takauksen antaminen tarkoittaa, että jos yritys ei pysty maksamaan takaisin velkaa, yksilö on henkilökohtaisesti vastuussa. Henkilökohtainen takaus antaa ylimääräisen suojan luotonantajille, jotka haluavat varmistaa saavansa maksun takaisin.

 

Riskienhallintaan liittyvät termit

 

Riskianalyysi

Lainanantaja arvioi riskianalyysin avulla yrityksen luottokelpoisuutta ja sen riskitekijöitä sekä riskien toteutumisen todennäköisyyttä. 

 

Riskinottokyky

Yrityksen (lainanantajan) halukkuus riskien ottamiseen. 

 

Riskiprofiili

Yrityksen riskiprofiili muodostuu sen erityisistä riskitekijöistä. Yritykset jaetaan riskiprofiilin perusteella riskiluokkiin: mitä alempi riskiluokka, sitä vähemmän yrityksellä katsotaan olevan riskitekijöitä ja sitä positiivisempi indikaatio. Esimerkiksi riskiluokka A tarkoittaa erittäin positiivista profiilia ja luokka E huomattavasti heikompaa profiilia.

 

Valuuttariski

Valuuttakurssien vaihtelun aiheuttama riski, joka voi heikentää tuottojen tai sijoitusten arvoa.

 

Lainanmaksukyky

Yrityksen kyky maksaa takaisin mahdollinen yrityslainansa. Lainanmaksukyvyn määrittämiseksi tutkitaan muun muassa yrityksen rahaliikennettä ja pankkitilin tapahtumia. 

 

Merkintäsitoumusanalyysi

Merkintäsitoumusanalyysi on perusteellinen analyysi, jonka lainanantaja suorittaa ennen luoton myöntämistä. CapitalBoxin merkintäsitoumusosastolla työskentelee analyytikkoja, jotka tekevät luottoanalyyseja ja luottokelpoisuusarvioita. He arvioivat hakijan luottokelpoisuutta mm. pankkitilin tietojen, veroilmoitusten ja tilinpäätösten perusteella. 

 

Keskittämisen riski

Keskittämisen riski kuvaa sitä, missä määrin yritys on riippuvainen vain yhdestä tai muutamasta asiakkaasta. Korkea keskittämisen riski tarkoittaa, että yrityksellä on korkea riski menettää liikevaihtoa, jos yhden tai muutaman asiakkaan kanssa tulee ongelmia.

 

Yrityksen taloudellisiin tunnuslukuihin liittyvät termit

 

Tase

Tase ilmaisee yrityksen varat ja velat sekä oman pääoman määrän tietyllä hetkellä. Tase antaa hyvän yleiskuvan yrityksen taloudellisesta tilanteesta.

 

Käyttöpääoma

Käyttöpääoma tarkoittaa kaikkea rahaa, jonka yrityksesi käyttää jokapäiväisiin menoihin.

Lue lisää – mitä on käyttöpääoma ja käyttöpääoman rahoitus

 

Liikevaihto

Liikevaihto tarkoittaa kaikkia niitä tuloja, jotka päätyvät yrityksen pankkitilille, kun yritys myy tuotettaan tai palveluaan. Liikevaihto kuvaa yrityksen kokoluokkaa, mutta ei yksin koskaan kerro paljoakaan yrityksen taloudesta.
 

 

Käyttökate (tulos ennen korkoja, veroja, velkoja ja kuoletuksia)

Tämä on toinen tapa ilmaista yrityksesi taloudellinen tilanne, ja se mittaa tulosi huomioimatta kirjanpitopäätöksiä.

 

Kassavirta

Kassavirta-termillä kuvataan yrityksen tulevia ja lähteviä rahavirtoja. Kassavirta ilmaisee yrityksen saamien ja kuluttamien rahavarojen erotuksen.

Lue lisää kassavirran tärkeydestä

 

Kassavirtalaskelma

Kassavirtalaskelma sisältää tiedot yrityksen menoista ja tuloista, auttaa hahmottamaan yrityksen tulevaisuutta erityisesti maksuvalmiuden ja kannattavuuden kannalta.

Lue lisää –kassavirtalaskelman laatiminen

 

Rahoituslaskelma

Rahoituslaskelman avulla yritys voi seurata rahavirtojaan menneisyydessä ja suunnitella tulevaisuuden investointeja. Se on vapaaehtoinen pienille yrityksille ja lakisääteinen tietyt taloudelliset ehdot täyttäville suurille yrityksille.

Lue lisää – yrityksen rahoituslaskelma

 

Kassavirtaennuste

Kassavirtaennuste hahmottaa yrityksen kannattavuutta ja maksuvalmiutta lyhyellä aikavälillä ja sisältää arvion yrityksen menoista ja tuloista seuraavilta kuukausilta.

 

Rahavirtalaskelma

Kun teet rahavirtalaskelman, merkitset kaikki yrityksesi sisään ja ulos suorittamat rahavirrat tiettynä ajanjaksona.

Jos esimerkiksi laadit rahavirtalaskelman viime kuulle, osoitat, kuinka paljon tuloja yrityksesi sai kaikkien maksamiensa kulujen lisäksi.

 

Tuloslaskelma

Tuloslaskelma on tilinpäätöksen asiakirja, joka osoittaa yrityksesi tulot ja menot tiettynä ajanjaksona.

Monet yritykset tarvitsevat tuloslaskelman hakeakseen yritysrahoitusta.

 

Kannattavuuslaskelma

Kannattavuuslaskelma on liiketoimintasuunnitelman osa, joka kertoo, kuinka paljon yrityksen on myytävä ollakseen voitollinen. Laskelmasta käy ilmi arvio yrityksen kuluista, tuloista ja niiden suuruudesta. Kannattavuuslaskelmaa kannattaa päivittää ja ylläpitää yritystoiminnan muuttuessa.
 

 

Maksuvalmius eli likviditeetti

Likviditeetti tarkoittaa yrityksen maksuvalmiutta eli varoja, jotka yrityksellä ovat käytettävissään lyhytaikaisten velkojen maksamiseen. Erityisesti maksuvalmiuteen sisältyvät pankkitileillä olevat vapaat rahavarat sekä kassassa oleva käteinen raha.

Lue lisää maksuvalmiudesta

 

Rahoitussuunnitelma 

Yrityksen rahoitussuunnitelma kuvaa yrityksen rahankäyttöä, rahoituksen hankkimista sekä näitä koskevia suunnitelmia. Rahoitussuunnitelma käsittää mm. yritysrahoituksen lähteet, rahoituksen tarpeen yleisellä tasolla sekä maksu-aikataulun. 

 

Tulorahoitus 

target="_blank"Tulorahoitus on yrityksen omasta toiminnasta syntynyttä rahavirtaa, jolla yritys voi rahoittaa omaa toimintaansa. Tulorahoitusta ja ulkopuolista rahoitusta käytetään usein rinnakkain rahoittamaan mm. investointeja.

 

EBT (Earning Before Taxes)

Liikevoitto tai liiketulos ennen veroja. 

 

EBIT (Earnings Before Interest & Taxes) 

Liikevoitto tai liiketulos ennen rahoituskuluja ja veroja. 

 

EBITDA (Earnings Before Interest & Taxes, Depreciation & Amortization)

Käyttökate eli liiketulos tai liikevoitto ennen rahoituskuluja, veroja ja poistoja.

EBT-tunnusluvut liittyvät kiinteästi yrityksen kannattavuuteen.

 

Vakavaraisuus

Yrityksen velkojen määrä suhteessa pääomaan. Vakavaraisuusaste ilmaisee organisaation kykyä maksaa pitkäaikaiset velkansa. Heikko vakavaraisuus tarkoittaa suurta velkojen määrää suhteessa pääomaan ja korkea vakavaraisuus puolestaan osoittaa vähäistä velkojen määrää suhteessa pääomaan.

 

Yrityksen  arvonmääritys

Yrityksen arvonmääritys on prosessi, jossa määritetään yrityksen tämänhetkinen arvo käyttäen objektiivisia mittareita ja arvioimalla yrityksen kaikki komponentit.  Arvo voidaan määritellä kahdella tavalla: yrityksen tuottoarvolla ja yrityksen velattoman omaisuuden arvolla eli substanssiarvolla.

Lue lisää:

Pk-yrityksen arvon määritys

Yrityksen ostamisen rahoitus

 

Yrityksen perustietoihin liittyvät termit

 

Yritysmuoto

Yritysmuoto osoittaa, mihin luokkaan se kuuluu laillisesti. Valitsemasi ja ilmoittamasi yritysmuoto vaikuttaa tapaan, jolla yrityksesi toimii lain puitteissa. Kaikki yritykset yksityisyrittäjistä osakeyhtiöihin tarvitsevat virallisen yritysmuodon koostaan riippumatta.

 

Yksityinen elinkeinonharjoittaja

Yksityinen elinkeinonharjoittaja on yritysmuoto yhtiöimättömille yrityksille, jotka koostuvat yhdestä henkilöstä.

 

Yksinyrittäjä

Itsensä työllistävä yrittäjä, jolla ei ole työntekijöitä.

 

Kommandiittiyhtiö

Kommandiittiyhtiössä (ky) on vähintään yksi vastuunalainen ja yksi äänetön yhtiömies.

 

Avoin yhtiö

Avoimessa yhtiössä (ay) on kaksi tai useampia vastuunalaisia yhtiömiehiä, jotka sopimuksen perusteella jakavat kaikki yhtiön varat ja tuotot sekä taloudellisen ja lakisääteisen vastuun.

 

Osakeyhtiö

Osakeyhtiö (oy) on yhtiömuoto, jossa vastuu jakautuu osakkeenomistajille omistusosuuksien suhteessa. Osakeyhtiö on erillinen oikeushenkilö, jonka osakkaat vastaavat sen toiminnasta sijoituksensa määrällä.

Lue lisää – lainaa osakeyhtiölle

 

PK-yritys

Lyhenne sanoista pieni ja keskisuuri yritys. PK-yritykseksi määritellään yritys, joka työllistää alle 250 työntekijää. Suomessa 99 % yrityksistä on PK-yrityksiä.

Lue lisää pk-yrityksen rahoituksesta

Lue lisää – lainan myöntäminen toiminimelle

 

Mikroyritys

Mikroyritys on Suomen suurimman yritysluokan eli pk-yrityksen alaluokka, joka Suomessa perustuu Tilastokeskuksen luokitukseen yrityksen henkilöstömäärän ja kirjanpidon perusteella.

Lue lisää – mikroyrityksen rajat ja rahoitus

 

Suhdanne

Taloudellisen toimeliaisuuden aaltoliike, joka johtuu markkinaolosuhteiden jatkuvasta vaihtelusta. Suhdannevaihtelussa nopean, hitaan ja jopa negatiivisen talouskasvun jaksot vuorottelevat. Yksi taloussuhdanteiden tärkeistä indikaattoreista on bruttokansantuote (BKT). 

Lue lisää suhdanteista yrityslainamarkkinoilla

Neuvomme tarkastelemaan yritystäsi ja raha-asioita objektiivisesti ennen minkään yrityslainasopimuksen hyväksymistä. On tärkeää ymmärtää, että liiketoimintasuunnitelmasi saattavat epäonnistua, huolimatta ponnisteluistasi ja aikeistasi. Käy läpi kaikki mahdolliset tavat, joilla kukin ehto voisi vaikuttaa yritykseesi ja henkilökohtaiseen talouteesi tulevaisuudessa.

Lue lisää kannattavuuden parantamisesta

Lue lisää yrityksen maksuvalmiudesta

 

CapitalBoxilla voit hakea yrityslainaa verkossa vain muutamassa minuutissa ja saada vastauksen jopa samana päivänä. Kuka tahansa suomalainen yrityksen omistaja, jolla on ollut toimintaa vähintään 12 kuukautta ja jolla on yrityspankkitili, voi olla oikeutettu saamaan yrityslainaa jopa 48 kuukauden takaisinmaksuajalla.

 

HAE JA VERTAILE YRITYSLAINOJA